Men begint met het pakket in warm water te zetten , dan doe dit pakket in een brouwemmer , voegt er water bij (hoeveelheid staat vermeld afhankelijk van welk soort bier) , goed roeren , het suiker in warm water oplossen , samen voegen en goed roeren . De gist in een glas mengen en na ongeveer 15 minuten samenvoegen en weer roeren ,dan deksel erop en in het waterslot wat water en staan laten. Wacht ongeveer 10 dagen. Na die tien dagen doet men het bier overhevelen naar een andere brouwemmer daar doet men nog suiker bij (hoeveelheid is aangegeven) weer roeren en dan in de fles en dop er op. Zo laat men het bier nog een week staan op de zelfde plaat met de zelfde temperatuur ongeveer 20 graden want het bier gist nu nog eens op de fles. Na die week kan het op een koelere plaats gezet worden en na ongeveer 6 tot 8 weken kan men proeven PROOST. Men kan dit uiteraard ook op de website van brewferm na lezen ,nog uitgebreider met foto`s erbij. Als men een hydrometer heeft ( is niet meteen nodig ) doet men voor dat men de deksel er op doet het soortelijk gewicht meten dit kan bv 1060 zijn (bij ieder bier anders)Na die 10 dagen maakt men de deksel open en meet weer het soortelijkgewicht dit moet nu 1010 zijn (voor de brewferm bieren ) als dit zo is kan met uitrekenen wat het alcohol percentage is .reken formule begin 1060 einde 1010 verschil = 50 dit verschil doet u maal 0,136 dus 50 x 0,136 = 6,8 is 6,8 alcohol voor de nagisting in de fles kan men nog ongeveer 0,4 % bij dan is het alcohol percentage van dat bier 6,8 + 0,4 = 7,2 % Veel meer leest u hier over op de Brouw-bier
Om een kleine indruk te krijgen hoe ik brouw zie hieronderde foto`s . Ook de foto`s van de bieren die ik gebrouwen heb zijn er bij
01-
02-
03-
04-
05-
06-
07-
08-
09-
10-
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
46-
47-
48-
49-
50-
51-
52-
53
Zelf Bier Brouwen